• Αυτοκίνητα
    Μήπως πληρώνετε πολλά για ασφάλιστρα αυτοκινήτου?
  • Κατοικία
    Ασφάλιση κατοικίας


Αστική ευθύνη ξενοδοχείου

Ασφαλιστικός Οδηγός - ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
There are no translations available.

ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ

Η βασική ευθύνη του ξενοδόχου ποικίλει και είναι ανάλογη με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε μονάδας π.χ. ο ξενοδόχος ευθύνεται αν στη μονάδα του, κάποιος πελάτης γλίστρησε στο γυαλισμένο δάπεδο και έσπασε το πόδι του, ή πνίγηκε στην πισίνα, ή πέρασε μέσα από τζαμαρία, ή έπαθε τροφική δηλητηρίαση.
Ακόμα ευθύνεται ο ξενοδόχος αν εξ αιτίας κάποιας πράξεως ή παραλείψεως του προσωπικού του, προξενήθηκαν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές σε τρίτους. Ως τρίτοι θεωρούνται οι ένοικοι και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου.
Η έκταση της ευθύνης του ξενοδόχου δεν περιορίζεται μόνο μέσα στα όρια του ξενοδοχείου ως οίκημα, αλλά εκτείνεται και σε κάθε χώρο που αναπτύσσεται δραστηριότητα των τρίτων, δηλαδή σε γήπεδα τένις, μπάσκετ παιδικές χαρές πισίνες, και σε κάποια στιγμή ο ξενοδόχος μπορεί να κληθεί να πληρώσει αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων είναι δύσκολο να προβλεφθεί.
Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που προσφέρονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την παρακάτω μορφή και καθορίζουν τα ανώτατα κεφάλια κάλυψης, πέραν των οποίων η ασφαλιστική δεν έχει υποχρέωση να καταβάλλει.

ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΡΙΤΩΝ Κατά άτομο
ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ Κατά γεγονός
ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Κατά γεγονός και για πάνω από δύο άτομα
ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ Για όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού έτους

Όταν αναφέρονται υλικές ζημιές εννοούνται οι ζημιές που θα υποστούν όλοι από το ίδιο ζημιογόνο γεγονός, και όταν αναφέρεται ομαδικό ατύχημα εννοείται η κατάσταση στην οποία βρίσκονταί όσα άτομα θα υποστούν σωματικές βλάβες, από το ίδιο ζημιογόνο γεγονός. Φυσικά στο ανώτατο όριο ευθύνης καθορίζεται το ποσό που καθ΄ όλη τη διάρκεια του συμβολαίου (ετησίως ) η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει αποζημιώσεις όσες ζημιές και να γίνουν.
 
Είσοδος Συνεργατών
Εγγραφή στα νέα