• Αυτοκίνητα
    Μήπως πληρώνετε πολλά για ασφάλιστρα αυτοκινήτου?
  • Κατοικία
    Ασφάλιση κατοικίας


Γενικά

There are no translations available.

ΓΕΝΙΚΑ

Η οικονομία της Ρόδου στηρίζεται στον τουρισμό, μια και είναι κατ' εξοχήν τουριστική περιοχή, κι λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού (νέες τουριστικές αγορές ), τα τελευταία χρόνια περνάει δύσκολες στιγμές.
Εξ αιτίας λοιπόν των νέων οργανωμένων τουριστικών αγορών που απειλούν την περιοχή μας, θα πρέπει οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να είναι υγιείς για να αντέξουν τον ανταγωνισμό και να είναι σε θέση να προσφέρουν ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.
Και όταν μιλάμε για υγιείς επιχειρήσεις εννοούμε :

- Να είναι οικονομικά εύρωστες και
- Να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες.

Αρχικά πρέπει να εξασφαλισθεί η συνέχεια της λειτουργίας της επιχείρησης με μια σωστή ασφάλιση, που σε περίπτωση ζημιάς θα βοηθήσει (με την αποζημίωση) έτσι ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή της.
Εάν μια ξενοδοχειακή μονάδα καταστρέφεται ολικά ή μερικά από μια φωτιά και είναι ανασφάλιστη, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι οικονομική ευρωστία της απειλείται αφού θα καταφύγει στο δανεισμό προκειμένου να αποκαταστηθούν οι ζημιές της.
Εάν φανταστούμε στη συνέχεια, ότι κάποιος ένοικος του ξενοδοχείου παθαίνει κάποιο ατύχημα στην πισίνα ή μια τροφική δηλητηρίαση καταναλώνοντας ένα σάντουιτς στο μπαρ, και δεν αποζημιώνεται συνεπάγεται ότι εκτός από τις οποίες τυχόν παράλογες απαιτήσεις του πελάτη θα δυσφημισθεί και ο τουρισμός της Ρόδου μέσω πρακτορείου του, δεδομένου ότι έχει παρέλθει πια η εποχή που ο κάθε ξενοδόχος με ένα ειλικρινές συγνώμη και κάποιο κέρασμα εξουδετέρωνε κάθε απαίτηση προς αποζημίωση του πελάτη.
Από την παραπάνω ανάλυση εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ανάγκες για μια σωστή ασφαλιστική κάλυψη διευρύνονται. Οι τουρίστες ξέρουν πολύ καλά τα δικαιώματα τους σε περίπτωση ζημιάς, και γενικά οι εποχές δεν είναι κατάλληλες για κάποια οικονομική καταστροφή λόγω πυρκαγιάς.

-- Πόσο όμως οι ξενοδόχοι είναι ενημερωμένοι πάνω στο θέμα της ασφάλισης των επιχειρήσεων τους; --

Χωρίς να χρησιμοποιήσω βαρύγδουπους ασφαλιστικούς όρους θα προσπαθήσω με το άρθρο αυτό να παρουσιάσω τα είδη συμβολαίων που ανάλογα με το μέγεθος και δομή του ξενοδοχείου μπορούν να αγορασθούν, τόσο στον ΚΛΑΔΟ ΠΥΡΟΣ, όσο και στον ΚΛΑΔΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
 
Είσοδος Συνεργατών
Εγγραφή στα νέα